INBOUWSERVICE

Dienst: Inbouwservice

Wij bouwen uw voertuig om van een bestelbus naar een professionele en veilige auto die ingericht is voor het vervoer van (dienst) honden. Wij bieden u een breed spectrum aan mogelijkheden voor het efficiënt inrichten van uw auto. Er word veel aandacht besteed aan de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid waarbij de dieren centraal staan. Het team van Hondenauto.nl denkt graag mee in maatwerkoplossingen die betaalbaar zijn.

Electronica en accu's

Nagenoeg elke auto die door ons geleverd word heeft een tweede, aparte, accu voor het gebruik in de transportruimte van de honden. Het aansluiten van de dakventilator op deze tweede accu is veel voorkomend, Logisch, want de startaccu is niet geschikt voor dit soort doeleinden. Deze ‘accessoire’- ofwel tweede accu wordt qua capaciteit steeds groter aangezien de (dienst)voertuigen van steeds meer opties worden voorzien.

Aangezien de accu’s de energiebron zijn voor een zorgeloze en veilige leefomgeving voor de dieren is een goed laadsysteem van groot belang. Omdat een dynamo meestal voldoende stroom kan leveren is het zonde om hier niet optimaal van te profiteren.

Door aansluiten van bijvoorbeeld een laadstroomverdeler (ofwel diodebrug) kan zo, tijdens het draaien van de motor, de tweede accuset geladen worden. Alleen laden via een dynamo is meestal voldoende. Een optimale situatie is dus om een installatie te creëren waarbij de tweede accu-set alle opties van stroom voorziet zodat de startaccu ten alle tijde beschikbaar blijft om te starten.

Veiligheidsmiddelen

Voor het inbouwen van de benodigde veiligheidsmiddelen bent u bij hondenauto.nl aan het juiste adres. Van LED zaklamp tot vorstbestendige brandblusser in de juiste kwaliteit of een uitgebreide EHBO uitrusting, wij leveren en monteren veiligheidsmiddelen tegen zeer scherpe prijzen. Bent u op zoek naar veiligheidsmiddelen neem dan gerust contact met ons op.

Werkverlichting

Voor het (bij) monteren van verlichting op, rondom en in uw (dienst) voertuig bent u bij hondenauto.nl aan het juiste adres. Wij leveren een compleet assortiment (led) werkverlichting voor zowel buiten het voertuig als aan de binnenzijde. Bent u op zoek naar maatwerk werkverlichting voor uw voertuig neem dan gerust contact met ons op, wij kunnen dan de mogelijkheden met u bespreken.

Isolatie en bekleding

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het bekleden van de laadruimte van uw hondenauto. Hierbij kunt u denken aan het bekleden van het originele tussenschot, zodat de geluiden uit de laadruimte minder goed hoorbaar zijn. Maar ook het bekleden van bijvoorbeeld het plafond, de zijwanden, of de wielkasten behoren tot de mogelijkheden.

Voor het bekleden van uw laadruimte gebruiken wij een zeer flexibel soort tapijt wat uitermate geschikt is voor zwaarder gebruik, wat meestal het geval is bij bedrijfswagens. Het tapijt is in verschillende kleuren leverbaar waarvan antraciet de meest voorkomende kleur is.

Achter de panelen en de bekleding is er de mogelijkheid om een geluiddempende isolerende anti-trillaag te plakken. Deze isolatie heeft veel voordelen, van de winter houd het de warmte binnen en van de zomer houd het de warmte buiten. Tevens vangt deze isolatie veel trillingen en bijgeluiden op die als hinderlijk of storend ervaren worden. En als bijkomend voordeel voor de hondengeleiders die werken op publieksevenementen met harde muziek is dat het geluid binnen in de auto met 40% afneemt.

Dakventilator en beluchting

Als u de ruimte wil beluchten of ontluchten wanneer het voertuig stil staat, is er de mogelijkheid om een electrische ventilator te monteren. Deze wordt rechtstreeks op de accu aangesloten en op de juiste manier afgezekerd. Hij heeft een maximale luchtverplaatsing van 850m³/h. Er kan al dan niet worden gekozen voor een 3 standen schakelaar en/of een snelheidsregelaar (speedcontrol). De bekabeling van- en naar de schakelaar en accu wordt door een inbouwspecialist keurig weg gewerkt en de binnenzijde van de ventilator wordt afgeschermd door een rooster. Door de het lage verbruik (80W) kan de ventilator probleemloos uren draaien zonder dat u de auto hoeft te starten. De Le Mans is een mooi gestroomlijnde ventilator en verkrijgbaar in 12V en 24V, en in de kleuren wit en zwart. Desgewenst kan de ventilator voor u in de kleur van de auto gespoten worden.

Snelle professionele hulp!

We streven ernaar u altijd zo snel en goed mogelijk te helpen. Mail uw aanvraag en we reageren meestal binnen 1 werkdag.